Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Joan Riedweg

realitzador, artista DIGITAL i escriPTOR

 • 0
  Mecenes
 • 0
  mensuals
 • 0.0
  total

Biografia

Joan Riedweg Pérez és un director de cinema espanyol nascut a Granada el abril de 1959. Va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i realització de cinema i televisió a l'Institut Oficial de Ràdio i televisió de RTVE a Sant Ignasi. És professor associat de les assignatures de Realització Audiovisual Publicitària i Expressió Escrita, Oral i Audiovisual en la facultat de comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. S'ha especialitzat en efectes especials i tecnologia d'imatge digital. El 2009 va dirigir amb Abel Folk el llargmetratge Xtrems, pel que fou nominat al Gaudí a la millor pel·lícula en llengua catalana, al Gaudí a la millor direcció, el Gaudí al millor guió i al Gaudí a la millor música original. 
Ha dirigit diversos videoclips per grups musicals com Ska-p, Manolo García o Joan Manuel Serrat, o a gravar els concerts en directe de La Oreja de Van Gogh (2005) i Estopa X Anniversarivm (2009). Ha estat pioner en el rodatge de videoclips en 3D. El 2008 va elaborar el primer videoclip realitzat en 3D dins del marc del Festival DIBA 2008 de la cançó Circuitos de lujo de Pastora . Després de dirigir alguns curtmetratges, documentals i telefilms el 2013 dirigí el telefilm Desclassificats, un thriller periodístic basat en l’obre de teatre de Pere Riera que fou candidata al Gaudí a la millor pel·lícula per televisió .
El Crèdit (El crédito) és una pel·lícula de televisió del 2020 dirigida per Abel Folk i Joan Riedweg. Està basada en l'obra de teatre de Jordi Galcerán. La pel·lícula segueix la història d'un home que necessita un préstec d'un banc, però el director de la sucursal li nega perquè no veu garanties de solvència. Davant la impossibilitat d'aconseguir el crèdit, l'home amenaça al banquer de seduir i acostar-se amb la seva dona si no accedeix a aprovar l'operació. La pel·lícula va ser nominada al Premi Gaudí a la millor pel·lícula per a TV el 2020 i té dues versions rodades per actors diferents, la versió catalana amb Jordi Bosch i la española amb Carlos Hipólito, Pere Ponce fa de client en les dues versions.

Estadístiques generals

 • 0
  Mecenes
 • 0
  mensuals
 • 0.0
  total
 • 18
  Publicacions
 • 3
  seguidors